Menukaart
Voorgerechten
Gerookt Visplateau Plateau van gerookte forel, paling en zalm, geserveerd met dillesaus, toast en boter
| € 18,25
|
Gerookt Zalmplateau Plateau van gerookte zalm, geserveerd met dillesaus, toast en boter
| € 16,25
|
Garnalenschelp Met toast en boter.
| € 12,50
|
Kip cocktail Met toast en boter.
| € 12,50
|
Escargots (half dozijn) Wijngaardslakken met kruidenboter en stokbrood.
| € 13,00
|
Escargots (heel dozijn) Wijngaardslakken met kruidenboter en stokbrood.
| € 24,25
|
Soepen
Kippensoep Heldere Kippenbouillon met kip en prei.
| € 7,25
|
Tomatensoep Gebonden tomatensoep met room
| € 7,50
|
Preisoep Licht romige soep met prei
| € 7,75
|
Ossenstaartsoep Heldere ossenstaartsoep, met madeira
| € 8,25
|
Vissoep "La Marseillaise" Bouillabaisse op traditionele Marseillaise wijze bereid, afgemaakt met witte wijn en cognac
| € 11,25
|
Vleesgerechten
Varkenshaas “Venantius” Overgoten met een fijne romige romige champignon-peper saus. | €22,00
|
Biefstuk v.d. haas “d'r Gièlender” Tournedos geflambeerd met cognac, bedekt met courgette en overgoten met een romige saus, spekjes, uitjes en dragon. | €29,25
|
Biefstuk v.d. haas “Stroganoff” Tournedos geflambeerd met vodka, en overgoten met een pikante paprikasaus en knoflook.
| €29,25
|
Biefstuk v.d. haas “Au Porto" Tournedos overgoten met een romige saus van rode port.
| €29,25 |
Entrecôte “d'r Gièlender” (friander) * Friander entrecôte geflambeerd met cognac, bedekt met courgette en overgoten met een romige saus, spekjes, uitjes en dragon. | €27,75
|
Entrecôte “Stroganoff” (friander) * Friander entrecôte geflambeerd met vodka en overgoten met een pikante paprikasaus en knoflook.
| €27,75
|
Entrecôte “Au Porto” (friander) * Friander entrecôte overgoten met een romige saus van rode port. | €27,75
|
Kalfsmedaillon “Pruneaux” Kalfsoester geflambeerd met cognac en overgoten met een fijne roomsaus van pruimen.
| €25,75
|
Kalfsmedaillon “Ingendael” Gebakken kalfsoester overgoten met een romige saus, van Ingendael, spekjes, champignons en uitjes.
| €25,75
|
- Friander: Biologisch Fries rund, gekweekt met speciale granen en grassen.
- Alle gerechten zijn inclusief aardappel- en groente garnituur.
| |
Vleesgerechten van de Grill
Gegrilde Vleesspies met gegrilde ui, paprika, ananas, en twee grillsauzen.
| € 27,75
|
Gegrilde biefstuk v.d. haas “Marseillaise” gegrilde tournedos met gegrilde tomaat, knoflook, kruidenboter en twee grillsauzen.
| € 29,25
|
Gegrilde Entrecôte (Friander)* gegrilde friander entrecôte met kruidenboter en twee grillsauzen.
| € 27,75
|
Varkenshaas “Chanel” gegrilde spies van varkenshaas, perzik, tomaat, knoflook en twee grillsauzen.
| € 22,75
|
Rib-eye steak “Grillé” gegrilde australische rib-eye (+/-300 gr.)met twee grillsauzen en kruidenboter.
| € 29,75
|
* ) Friander:
Friander is afkomstig van zeer gezonde geselecteerde runderen van het Friese ras.
Zij worden gemest in groepen.
Gedurende de eerste zes weken krijgen ze melk en schakelen dan over op vaste voeding, waarin granen een belangrijke rol spelen.
Ze zijn slachtrijp op 32 weken.
Die leeftijd is belangrijk, omdat daarna een metamorfose zou beginnen, waarin het vlees een grovere structuur zou krijgen, zoals bij normaal rundvlees.
Het resultaat is een vlees met een zeer fijne structuur, gekoppeld aan een subtiele smaak en een frisse lichtrose kleur.
Visgerechten
|
|
Zalm “Lemon” Op houtsnippers van citroenbomen gegrilde zalmfilet, geserveerd met een grillsaus van limoen. | € 25,25
|
Scampi “Renaissance” Gebakken scampi’s, geflambeerd met cognac en overgoten met een romige knoflooksaus.
| € 24,75
|
Claresse " Limoncello" Gebakken claressefilet (meerval-zoetwatervis)vergezeld met een romige saus van limoncello.
| € 24,75
|
Nagerechten
Dame Blanche Huisgemaakte Vanille parfait met warme chocoladesaus, en chocolade likeur. | € 9,00
|
Glacé “Caramelita” Huisgemaakte Caramel parfait overgoten met een fijne caramel saus, en caramel likeur. | € 9,00
|
Parfait “Amandel” Huisgemaakte Parfait van geroosterde Amandel, met Amandel likeur en karamel saus.
| € 9,50
|
Glacé “Keutenberg” Huisgemaakte Vanille parfait met advocaat, rum en chocoladesaus.
| € 9,50
|
Chocolade Moelleux Moelleux met vanille ijs.
| € 9,75
|
Limburgsche Coffee koffie met Limburgsche Els en slagroom
| € 9,75
|
French Coffee koffie met franse likeur en slagroom.
| € 9,75
|
Café "Ingendael" koffie met Ingendael en slagroom.
| € 9,75
|
Belgian Coffee koffie op Belgische wijze met Mandarine Napoléon en slagroom
| € 10,00
|
Hemel op Aarde koffie met jordaanse likeur en slagroom
| € 10,00
|
|
|
Evt. Prijswijzigingen in de menukaart voorbehouden.